TRIANON EMLÉKEZETE VETÉLKEDŐ


A jelentkezési határidő 2020. március 10-re változott!!!

Versenyfelhívás

 

TRIANON EMLÉKEZETE

1920 – 2020

 

vetélkedőn való részvételre

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve vetélkedőt hirdet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő általános és középiskolák 5-8. évfolyamos (15 éves korig), illetőleg a középiskolák 9-13. évfolyamos (19 éves korig) tanulói részére.

 

A vetélkedőre az iskolák 4 fős csapatai jelentkezhetnek. A jelentkezéshez egy segítő /felkészítő/ tanár részvétele is szükséges. Nevezési díj nincs.

 

Egy intézmény mindkét korosztályban, korosztályonként egy-egy csapattal nevezhet. Nevezni az online Nevezési lap kitöltésével és elküldésével lehet, mely itt (CTRL+kattintás a hivatkozásra), vagy a következő szövegnek a böngésző címsorába történő bemásolását követően érhető el:

 

https://docs.google.com/forms/d/1sZnuPXEdfKfhrSXUfnYAg_pM9LnkHVRsSPuSbMljDtY/

 

Jelentkezési határidő (nevezés): 2020. március 6.

 

A vetélkedő két fordulóból áll:

I. forduló (internetes): 2020. március 18. (szerda) 0.00 órától 22.00 óráig

II. forduló (döntő): 2020. április 15. (szerda). A döntő pontos helyét, idejét 2020. április 3-ig közöljük az érintett csapatokkal.

 

Az internetes feladatok elérhetőségét a csapatok a nevezési lapon feltüntetett e-mail címen fogják megkapni. A döntőbe az internetes forduló korosztályonkénti három legjobb eredményt elért csapata jut be.

 

A vetélkedő témája: Magyarország története a XX. század első két évtizedében. A Trianonhoz vezető út. A párizsi békerendszer. Magyarország megcsonkítása. A békediktátum hatásai országunk és megyénk életére.

 

Nyeremények: A döntőn részt vevő csapatok és felkészítő tanáraik értékes tárgyjutalmakban részesülnek.

 

A versenykiírás módosításának jogát fenntartjuk.

 

Nyíregyháza, 2020. február 19.

 

 

                                                                                                          a Szervezők

visszaFöldművelődésügyi Minisztérium Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Hungarikum Bizottság

MSBT.hu design