1

A Tuzséri Pálinka Manufaktúra, mint turisztikai attrakció

A Tuzséri Pálinka Manufaktúra a Tuzsér és Mándok közötti Kálonga-tanyán található A pálinkafőző nagy bérfőzési hagyományokkal rendelkezik, hosszú évek óta készíti a régió pálinkáit, elsősorban a hagyományosan termő gyümölcsökből, az almából, szilvából. Az üzem 2009-ben újult meg, a régi technológiákat a legmodernebbekre cserélték, mellyel a legjobb pálinka készítésére váltak alkalmassá. 2011-től a kereskedelmi piacokra is készítenek termékeket, melyekkel rangos elismeréseket szereztek (Destillata, Hundeszt). 

Több termékcsaládot is készítenek, legbüszkébbek a 0,35 liter kiszerelésű Prémium és a 0,5 liter kiszerelésű HP (házipálinka) sorozatra. 2012-ben Destillater aranyérmet nyertek, ugyanakkor Magyarország legjobb pálinkája a Tuzséri Vilmoskörte lett. A kóstolóház és a szállás alkalmas, hogy egyéni és csoportos látogatókat fogadjanak, s megkóstoltassák a helyi termelvényeket. 2019-ben a Legeredményesebb Kereskedelmi Főzde díját nyerték el, míg a legjobb kereskedelmi pálinkának ugyanezen cég párlatát, a 2017-es évjáratú tuzséri szilvapálinkát választotta zsűri.